Не мога да разбера каква е тази обществена истерия. Наистина е налице икономическа и финансова криза, а и ние не казваме, че сме изолиран остров. Това е мнението на заместник-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

В студиото на Нова телевизия Лазоров отрече в спор с експерти от КТ „Подкрепа", че положението с пазара на труда в България е кризисно.

„Ние предприемаме мерки, така че съкращенията и безработицата да са контролирани", беше категоричен Лазар Лазаров. Той отхвърли твърденията на синдикатите за драстични съкращения и очакван колапс през лятото.

По думите на заместник-министъра няма да има увеличение на безработицата, напротив очакваният аса за точно обратния процес, тъй като започват и сезонните дейности.

Според Лазар Лазаров безработицата се увеличава леко и много плавно, а на този етап безработицата остава далеч под средното европейско равнище.

Няма чиновници и измами, има факти. Няма страшна безработица", бе категоричен Лазар Лазаров, който подчерта и колко много е направило министерството превенцията срещу кризата.