С формулирана още вчера редакция на слогана на предизборната кампания на опонентите от ГЕРБ лидерът на БСП Сергей Станишев обясни защо българите трябва да задраскат именно номер 15 на левицата в изборната бюлетина на 25 май.

"България няма време за губене...с ГЕРБ" и Европа няма време за губене... с Европейската народна партия", заяви пред препълнената зала 1 на НДК, пременен с ярко червена вратовръзка Станишев.

Точно месец преди евровота БСП откри кампанията, събирайки се в НДК. Час след началото - на големи видеостени, събралите се социалисти видяха и пристигането на летище София на кандидата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за председател на новата Европейската комисия и настоящ шеф на Европарламента Мартин Шулц, който малко по-късно бе вече в зала 1.

БСП тръгва на битка за евровота

Още...

"Искам да направя Европа по-добра, за да бъде по-добър животът на нашите граждани", обеща Мартин Шулц от сцената на НДК, който поиска именно от "ваше име да стана следващия председател на Европейската комисия, който да е демократичният избор на хората".
Кандидатът на ПЕС призна, че днес е научил една дума на български език, а именно - "победа".

В негово присъствие председателят на нашите и на европейските социалисти Станишев продължи да говори за своя основен политически опонент, а именно партията на Бойко Борисов.
"Всички сме наясно, че нашите опоненти не са се примирили. Те търсят реванш и вече заплашват. Отново искат да всеят страх в душите на хората и да парализират техните действия", предупреди социалист номер 1 и призова за това на 25 май да се каже ясно - "Няма да има връщане назад".

"България отново ще бъде справедлива, демократична, нормална, икономически развиваща се и социална държава", си пожела още Станишев и напомни на всички, че победата на предстоящите европейски избори няма да е лесна, но БСП е длъжна да я извоюва.

Сергей Станишев се чувства длъжен пред правителството на Пламен Орешарски и начинът за вдъхване на самочувствие на кабинета е отново първото класиране на евровота в края на май.

"Дори и с безкрайни фронтални, над пояса, под пояса, в гръб удари, ние ще работим за това да върнем държавата на хората", се зарече лидерът на столетницата.
"Минали сме през огън, вода, меки тръби, преследвания, забрани", спомни си историята Станишев и съзря, че орисията на българската левица е именно да не и се пада лесният жребий.

С червена роза млада социалистка посрещна на сцената премиера Пламен Орешарски, който също поиска една нова Европа и нещо в европейски аспект, а именно "новият лидер на Европейската комисия след толкова години отсъствие на лидери да бъде кандидатът на ПЕС Мартин Шулц.
"Да бъдем равни с другите европейски държави зависи от нашите собствени сили. Победа", призова още министър-председателят.