БСП-София и днес поиска оставката на областния управител на София. Това обяви на брифинг председателят на БСП-София Иван Таков. Той призова кметът на София Васил Терзиев да отиде при Вяра Тодева и да обясни на софиянци защо още известно време няма да има работещ СОС.

Според Диана Тонова губернаторът на София не е на нивото на институцията. Тя не трябвало да се намесва в работата на СОС, според нея. Заради подобни действия ерозирала вярата на хората в институциите, по мнението й.

Вяра Тодева няма да подаде оставка

Вяра Тодева няма да подаде оставка

И ще връща всяко взето в нарушение решение на СОС, все едно кое мнозинство го е взело

Въпреки всичко докладът за референдума за паметника на Съветската армия ще се гледа в местния парламент. Започваме консултации с другите политически сили не само да бъде гледан, но и да бъде приет, изтъкна Таков. Софиянци заслужават техния глас да бъде чут, категоричен бе Таков. Той недоумява кога е искрен кметът. Ще настояваме тази процедура да бъде доведена до край, закани се червеният общинар и обеща гласът на софиянци за МОЧА да бъде чут.

Столичните социалисти със закани срещу неофашизма в България

Столичните социалисти със закани срещу неофашизма в България

Историята не прощава и вас няма за подмине

В същото време редица доклади за комуналните услуги на столицата остават блокирани, според него, заради липсата на работещ общински съвет. Кой има интерес от това да няма работещ общински съвет, недоумяват левите.

БСП потвърди искането си за оставката на Вяра Тодева. Този човек трябва да си ходи, не може да се държи като партиен функционер, обобщи Иван Таков. Той е недоволен, че след толкова мъка в СОС продължават саботажите на работата на общинските съветници.