„Не ни чакат леки години. Кризата още не е отминала и нашата икономика е много зависима от икономиките на останалите страни в Европа, но ние имаме стабилната основа, имаме договорени европейски фондове". Това заяви в Сивино водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която оглавяваше здравната комисия в парламента.

„Ние ще заложим на социалната политика, която да подобри живота на хората. Това обаче няма как да стане с нереалистични обещания и със заеми", изтъкна тя.
По думите й това може да бъде осъществено с работа, с подкрепа на икономиката, на малкия и среден бизнес, с още повече вложения на евросредства в България, с по-голяма заетост.
„И оттам - повече социални плащания и по-високи пенсии", изтъкна Дариткова, допълвайки - смятаме, че оттук-нататък ще бъде малко по-лесно.

Тя не пропусна да прогнозира и лош сценарий за страната при управление на социалистите.
„Видяхте, че в много страни от Европа си избраха леви правителства, но знаете какво се случва във Франция и в Румъния. Там са спрени повечето от еврофондовете, защото левите правителства решиха, че може да не се спазват правилата", заяви Дарикова.

„А ние се научихме как да работим с европейските институции. Имаме добрите показатели за догодина", посочи тя.