Няма подготвени за такъв тип атентат. Никога не знаеш кога един луд ще препаше пояса с бомбите и ще се взриви на обществено място”. Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод атаките в Брюксел.

Да не виним властите за това, настоя той по повод появилата се информация, че белгийските служби са били предупредени за опасността от атаки.

По мнението му гаф на белгийските служби е изтичането на информация от първите разпити на Салах Абдеслам. От друга страна според патриота, белгийците се справили „перфектно, в сравнение с некадърните френски служби” при разследването и залавянето му.

„Видяхме, че французите, при толкова атентати, не можаха нито един да заловят, те само ги трепят французите, докато наследниците на Еркюл Поаро се справиха блестящо, разкривайки местонахождението и хващайки един от основните заподозрени и извършители на атентатите”, доволен е Симеонов.

Според него днешните атентати са реакция на паника на организаторите на френските атаки.

Смятам, че няма да има други такива акции. Смятам, че панически октоподът пуска маскировъчен дим, за да може да се измъкне в суматохата”, категоричен е Валери Симеонов. Отвличат вниманието от тези атентати, за да може да се спасят, допълни той.
Атентатите в Париж и Брюксел не били подготвяни предварително.

Нищо професионално няма в тези атентати. Те са самоубийствени, камикадзета, самоубийствени акции за всяване на ужас и страх, и отвличане на вниманието”, подчерта патриотът.

България може да се нареди между държавите, за които няма никакъв шанс, за каквато и да било такава терористична атака, смята Симеонов. „Добре е да си направим тренировките, да има едни показни въоръжени момчета по метрото, по станции, тук там, да се види, че не сме стадо без кучета! Но дотолкова. Не бива да плашим хората”, настоява лидерът на НФСБ.

По мнението му трябва да има повече въоръжени по критичната инфраструктура. „За България няма никакви рискове. Не дай си Боже, не сме застраховани, но говоря от гледна точка на мащабите и евентуална цел, прицел на атентати - България не е такава”, посочи още той.