Екоминистърът Нено Димов не си дава оставката.

Поканен съм от Обединени патриоти в частност от ВМРО, за да изпълнявам предизборна програма, за която са гласували няколко стотин хиляди души, заяви в кулоарите на парламента Димов.

Министърът даде за пример, че само от обжалвания и спирания на инвестиционни проекти в страната всеки ден се губят по 1 млн. лева.
Не мисля, че 1 млн. лева са малко пари на ден за повишаване на доходите, подчерта Димов. Тези пари можело да идат за пенсии и здравеопазване.

Припомняме, оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов бе поискана още на 7 август 2017 г. Тогава имаше обвинение в лъжа от жители на Балчик, Каварна и Шабла. Според премиера Бойко Борисов от МОСВ умишлено са смесили съдържанието на съществуващ нормативен документ и бъдеща заповед за обявяването на защитена зона "Комплекс Калиакра", с което са предизвикали протестите.

На 20 септември 2017 г. оставката на Димов бе поискана заради отхвърленото от депутатите президентско вето върху промените в Закона за околната среда.

На 23 ноември 2017 г. други екоактивисти поискаха оставката на Нено Димов по друг казус. В отворено писмо до премиера Борисов от коалицията "Да спасим Кресненското дефиле" заявиха, че служители на МОСВ са извели невярна информация и снимки за проведена официална среща между представители на коалицията "Да спасим Кресненското дефиле" и представители на Европейската комисия.

След кратък отдих на 16 януари 2019 г. и наши сънародници от Сърбия поискаха оставката на Нено Димов на протест пред ековедомството. Те обвиняват в лъжа Нено Димов за това, че казал, че няма проблем със замърсяване на водата в региона на Босилеград.

През декември 2018 година недоволните изразиха съмнението си, че от сръбските мини се изливат безконтролно води със съдържание на тежки метали, които попадат в притоците на местната река. От нея тежките метали отиват в река Струма.

На следващия ден - 17 януари, и демократите поискаха оставката на екоминистър Димов. Повод за искането им е решението на Върховния административен съд за Пирин.

Мотивът за исканата от "Демократична България" оставка е, че министърът в продължение на повече от годинасъзнателното заблуждаваше българското общество по казуса Пирин, както и заради цялостната му работа като министър.

Точно седмица след това - на 24 януари, представители на Световния фонд за дивата природа - WWF също поискаха оставката на Димов заради политиката на МОСВ спрямо Национален парк "Пирин" и Натура 2000.