Националният фронт за освобождение на България - НФСБ остро осъжда манипулацията на думи на вицепремиера Валери Симеонов и използването на децата с увреждания за политически цели, а именно дестабилизация на правителството, пишат те в своя позиция до медиите.

Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Не може на гърба на тези хора да се гради политика

Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България, смятат те.

НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България.

Нинова към Борисов: Стига с този театър

Нинова към Борисов: Стига с този театър

Ако премиерът не поиска оставката на Симеонов, значи е съгласен с него, смята лидерът на опозицията

Симеонов също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза "уж" се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели, допълват от НФСБ.

Злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустимо и НФСБ настоява тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма.

Валери Симеонов не се извинява на "всички превъзбудени, но непрочели"

Валери Симеонов не се извинява на "всички превъзбудени, но непрочели"

Думите му са извадени от контекста на изказването му