С новия си политически проект "Възраждане на отечеството" Николай Малинов, председател на Сдружение "Русофили" ще се бори за интересите на България, а не на Русия.

Културното русофилство след удара на прокуратурата освен с партийно надграждане не може да съществува. Има опасност да бъдем забранени, а периодът на спокойството русофилство приключи, категоричен бе Николай Малинов в сутрешния блок на БиТиВи.

Двама руски дипломати са разузнавали армията ни от 2016 г. насам

Двама руски дипломати са разузнавали армията ни от 2016 г. насам

Наказателното производство срещу тях обаче е спряно, защото имат имунитет

Ценностите, които ни обединяват с Русия са ценностите, които обединяват България. Това, което го правя и ще продължавам да го правя е в интерес на родината, увери Малинов.

Той ще направи политическия си проект с онези руфосили, които не са част от БСП и ДПС. Основната идея на партията ще бъде мирът и сътрудничеството. Няма да има проблеми с финансирането на партията, увери Малинов и посочи, че е в постоянен контакт с Константин Малофеев и Решетников. Те били големи негови приятели и нямало да му дават пари за политическия проект. 

Кремъл заплаши България с последствия, ако преследва Николай Малинов

Кремъл заплаши България с последствия, ако преследва Николай Малинов

Отличието е признание за Малинов, отчитат в Русия

По отношение на протестите в страната, Малинов смята, че поводът за протестите бил нахлуването на прокуратурата в администрацията на президентството. Чашата преля и причината е липса на свобода. Протестът е за свобода и исканията си, посочи той.

Николай Малинов не е привърженик на протестите със замаряне с павета и му е много странно как Радев и Борисов не могат да намерят нито една тема, за която да говорят.

Прокуратурата пусна доказателства за дейността на Николай Малинов
Обновена

Прокуратурата пусна доказателства за дейността на Николай Малинов

Сега България е колония на САЩ. В същото време неоосманска Турция завоюва позиции

Припомняме, навръх 9 септември 2019 г. електронното издание на в. "Дума" съобщи, че бившият главен редактор Юрий Борисов е арестуван по обвинение за шпионаж. Той бе изведен от дома си с белезници. По-късно стана ясно, че Борисов само е разпитван като свидетел. Вечерта от прокуратурата съобщиха, че все още няма обвинения по разследването.

На следващия ден председателят на Сдружение "Русофили" Николай Малинов бе обвинен за дейност в полза на чужда държава.

На 12 септември прокуратурата пусна доказателства за дейността на Николай Малинов. Тогава му е наложена парична гаранция в размер на 50 000 лв.

На 4 ноември 2019 г. стана ясно, че съдия Андон Миталов е разрешил на Николай Симеонов Малинов да напусне пределите на Република България за времето от 01.11.2019 г. до 05.11.2019 г. включително.

Причината за това разрешение е поканата Малинов да получи награда лично от президента на Русия Владимир Путин.

Самият Малинов обяви, че не е шпионин, а е патриот.

По-късно - на 5 февруари 2020 г. от САЩ обявиха съдия Миталов, че е първият българин със забрана да влиза в страната им.

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона
Обновена

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона

Не знам да е подсъдно да имаш намерение, обясни шефът на "Русофили"