"Експертния кабинет трябва да има политическа подкрепа от парламентарни групи. Чисто експертен кабинет не е подходящ в този момент." Това заяви пред БиТиВи вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП коментира предстоящото връчване на третия проучвателен мандат. По думите й левицата не е предявила претенции тя да получи мандата. Според Нинова, ако президента Румен Радев реши да връчи мандата на БСП, партията ще го приеме. Тя подчерта, че социалистите са готови за диалог за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент.

Вицепремиерът заяви, че диалога между БСП, ПП и ДБ е гарантиран, като посочи, че той се основава на разработената преди седмица програма.

Нинова засегна темата и за решенията на Конституционния съд от близките дни. КС потвърди, че закриването на спецправосъдието не противоречи на конституцията и отхвърли искането на главния Иван Гешев да не бъде викан на отчет в парламента на три месеца. Според Нинова това е потвърждение, че се движим в правилна посока. Това е една малка победа по пътя за промяна на съдебната система, допълни тя.

Лидерът на БСП коментира и новината, че Русия отнема лиценза на два български и един чешки авиоремонтен завод. По думите и режима на санкции и контрасанкции е неработещ. Тя посочи, че трябва да се търси решение по дипломатически път.

Нинова се похвали и че страната ни е първа по ръст на индустриално производство в ЕС. За пръв път от 15 години сме на първо място с добра новина. Това се дължи на спрения рекет върху бизнеса, ограничените кражби, подкрепата за бизнеса и реорганизацията на производството, добави вицепремиера

Правителството падна след вот на недоверие заради лоши икономически показатели. Данните на Евростат показват, че това не е била истинската причина, категорична бе Нинова.

Ние постигнахме добро управление в последните месеца и оставихме стабилна икономика. Ако не съставим правителство ще тръгнем обратно надолу. Отговорността е на всички нас, каза още тя.

Третият мандат отива в БСП

Третият мандат отива в БСП

Това научи News.bg от свои източници