Дали Димитър Главчев или Даниел Митов е служебен външен министър, все едно е Бойко Борисов. Все едно си назначаваме Борисов за външен министър, защото и двамата са ярки политически лица. Така ГЕРБ ще организира изборите в чужбина. Това мнение изрази лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти на "Позитано" 20.

Бившият премиер акад. Николай Денков искаше да пътува, сега и Главчев ли иска да пътува, недоумява Нинова, според която ГЕРБ диктува на Главчев и той изпълнява. Иначе формално можело Главчев да съчетава функциите на служебен премиер и външен министър.

Борисов за МВнР: Тази тема не е моя

Борисов за МВнР: Тази тема не е моя

Лидерът на ГЕРБ поиска повече отговорност от политическата класа

"Борисов нареди да бъде смесен външният министър, което означава пряка намеса в служебното правителство", изтъкна тя.

Нинова уточни, че вотът на недоверие срещу служебното правителство на Димитър Главчев е внесен в парламента и зависи от председателя на Народното събрание кога ще бъде насочено гласуването му. Тя се надява Росен Желязков да внесе вота на недоверие в пленарна зала и да има дебат по темата.

ПП-ДБ открехват вратата към БСП и ИТН, за да "изкопчат държавата"

ПП-ДБ открехват вратата към БСП и ИТН, за да "изкопчат държавата"

Целта е да се спре Пеевски да презареди своето влияние, уточнява Христо Иванов

След заседанието на градския съвет на БСП, Нинова представи избора лидер на столичната организация на партията като доказателство, че най-правилният ход е да дадеш правото на членовете те сами свободно и демократично да се произнесат. Председател на градския съвет на БСП-София ще е Диана Тонова.

Изборът беше демократичен и най-правилният ход в партийната работа е да дадеш правото на членовете на партията и сами да се произнесат, и сами да си изберат ръководството, подчерта Корнелия Нинова. Тя увери, че с новият лидер на БСП-София ще работи добре.

От своя страна Тонова посочи, че този политически хаос, в който в момента живеем, трябва да бъде преодолян. Според нея това може да стане само със силна социалистическа партия. Диана Тонова не смята, че трябва БСП-София да се разграничава, а трябва да обединява. Всичко, което до момента се извършваше по начин, който ни разделяше, няма да толерирам. Колективният разум е по-добър от всеки от нас, категорична бе Тонова.

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София

Тя е получила 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков