Социалистите не дават оценки за спора между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Левите са против новите министри на ГЕРБ. Това стана ясно от коментара на червения лидер Корнелия Нинова за престрелките между бул. "Дондуков" 1 и бул. "Дондуков" 2.

Цветанов: Може да изберат двама министри вместо трима

Цветанов: Може да изберат двама министри вместо трима

Разумът ще надделее въпреки лошите съветници на президента, смята вторият в ГЕРБ

Двете институции водели спор за смяна на един неподходящ министър с друг неподходящ министър. С когото и да се смени един неподходящ вътрешен министър с друг неподходящ, това няма да промени политиката на ГЕРБ. Това е агония за държавата, смята Нинова.

ГЕРБ си отиват, категорична е тя. Искаме оставката на целия кабинет, настоя лидерът на социалистите.

Припомняме, повод за поредния спор между премиера и президента е неразписания указ за освобождаване на главния секретар Младен Маринов.

Неиздаденият от държавния глава указ за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР попречи на гласуването на предложените нови министри в кабинета Борисов 3 на мястото на подалите оставка заради катастрофата край Своге Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

На 17 септември, Румен Радев отказа да се срещне с Коалиционния съвет, като заяви, че лидерите се разминават с институционалния тон и подчерта, че коалиционният съвет не е законов орган.

Спорът продължи и днес с коментара на военния министър Красимир Каракачанов и на премиера Бойко Борисов.

По думите на държавния глава явно за правителството е непосилна задача да спазват закона и обясни, че това не е първият случай.