Депутатите на БСП няма да подкрепят подготвените от управляващите промени в Конституцията. Това потвърди лидерът на партията Корнелия Нинова, цитирана от БНР.

Тя присъства на традиционния събор в местността Жабокрек под Рилския манастир по повод на годишнината от акцията на Рило-Пиринския партизански отряд.

Нинова припомни, че социалистите се противопоставят както на идеята 3 март повече да не бъде националният празник на България, така и на планираното преместване на Паметника на Съветската армия.

БСП свири фалстарт на конституционните промени

БСП свири фалстарт на конституционните промени

Нинова: Родоотстъпничество и опит за насъскване на едни българи срещу други българи

Тя определи настоящото правителство като "антинародно". Към корупцията се прибавило и предателство на национални български интереси.

"Чекмеджегейт" е закрито, "Барселонагейт" е закрита. Върнаха се показните разстрели. Мафията се прегрупира, за да оцелее и да продължи. И къде са държавните лидери на сглобката да излязат и да говорят. Изпокриха се вдън земя", констатира тя.

Когато се опре в парламента до гласовете на БСП, защото без тях бързата процедура за смяна на Конституцията не може да се случи, те няма да получат нито един глас на социалист депутат, отсече червената лидерка.

БСП каза "не" на конституционните промени
Обновена

БСП каза "не" на конституционните промени

Мнозинството се опитва да се бетонира във властта с промените в основния закон