БСП, "Възраждане" и ПП-ДБ поискаха в пленарна зала да се гледа доклада на временната комисия за 13-годишния договор с турският газов оператор "Боташ". Председателят на НС Росен Желязков каза, че докладът на комисията не бил готов и затова нямало как да го пусне в дневния ред на законодателния орган. Борислав Гуцанов посочи, че още миналата седмица председателят на комисията Жечо Станков е минал през всички членове за подпис на доклада. Констатациите в доклада са, по думите на социалиста, е че договорът с "Боташ" трябва бъде даден на ДАНС и Прокуратурата.

Радослав Рибарски също настоя докладът да се гледа и заподозря прикриване на констатациите. "Възраждане" също поискаха разглеждане на доклада.

Какво правите с доклада, попита и Мартин Димитров Жечо Станков: Четете го или го гледате. Цялата вина за това забавяне е ваша, обърна се той към колегата си от ГЕРБ. Жечо Станков излезе и обясни, че лично е запознал всички членове на комисията с констатациите в доклада. Има обаче новопостъпила информация, заяви депутатът. Именно с тази информация депутатите трябвало да се запознаят преди разглеждане на доклада. Информацията е с гриф за секретност.

Лично вашата ПГ е продължила да плаща на режима на Путин за капацитет, след като са спрели доставките на газ, отговори Станков на Мартин Димитров. Всичко ще бъде извадено на показ, обеща депутатът от ГЕРБ. Радослав Рибарски обаче настоя все пак докладът да се гледа, а с новата информация членовете на комисията да се запознаят отделно.

Борислав Гуцанов се закани БСП да оповести целия доклад и да го даде на прокуратурата.

ПП-ДБ дават договора с "Боташ" на прокуратурата

ПП-ДБ дават договора с "Боташ" на прокуратурата

Партията настоява за предоговаряне на договора