Нашият избор е важен и значим и трябва да го правим осъзнато. Нашето право на избор е във фундамента на нашата демокрация. Това заяви служебният премиер Стефан Янев след като упражни правото си на глас в столичното 108 СУ "Никола Беловеждов" малко след 9.30 часа.

Той отправи настоятелен призив към гражданите да отидат до урните и да направят своя избор, тъй като "това е избор за бъдещето на страната".

Служебният премиер увери, че е направено всичко необходимо по подготовката на изборите и те протичат нормално. "Спекулации са внушенията, че може да бъдат използвани други машини и вотът да се опорочи", заяви Янев и отсече: Машинният вот е честен и не може да се манипулира. Ключът към тях е собственост на държавата и няма никаква възможност да се използват други машини.

"Няма да допуснем и елемент за манипулиране на вота", посочи Стефан Янев и определи като "сценарий на определени сили" да се внуши, че резултатите от машинното гласуване ще бъдат манипулирани.

По думите му обезверяването на хората и тези внушения не са полезни нито за хората, нито за демокрацията.

Избираме парламент и президент с еднаква активност
на живо

Избираме парламент и президент с еднаква активност

Избирателната активност към 16 часа е 25.72% по данни на ЦИК

Стефан Янев изказа надежда гласуването на българските граждани да доведе до стабилно мнозинство, на което да стъпи следващо редовно правителство. "Нужно е парламентарно мнозинство, което да определи развитието на държавата", посочи Стефан Янев.

анкета

Ще има ли правителство след изборите?

Виж резултати

Да 63.4%

Не 25.6%

Може ли да се предвиди? 8.4%

Нямам мнение 2.5%