Не обичам патериците. Много хора имат много добри спомени от НДСВ и затова имаме място отново в трудното политическо време. Дали сами, или с други, все още не се знае. Toва заяви бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков пред bTV.

Проф. Герджиков ще запомни 48-ото Народно събрание с ниска продуктивност, много напразни обороти, много малко градивност и лошо отношения в парламента. Изглежда, че се завъртяхме в посока надолу и съставът на парламента не е най-качественият, посочи бившият служебен премиер. Според него има много злоба и неумение да се подхожда конструктивно с добър тон в Народното събрание.

Той е убеден, че след няколко месеца изборното законодателство ще бъде променено отново. Развитите страни подготвят законите с години, а ние ги подготвяме с дни, а след това ги променяме, възмутен е проф. Герджиков, който постави оценка 2.50 за изработването на законодателството у нас.

НДСВ се завръща в политиката и се стяга за избори

НДСВ се завръща в политиката и се стяга за избори

През януари партията ще проведе конгрес

Той посочи, че има едно заиграване с референдумите за свикване на Велико Народно събрание за промяна на държавния модел на управление. Президентските републики в света са много малко, открои проф. Герджиков и добави, че България няма исторически опит в подобно нещо.

Проф. Герджиков постави отлична оценка на служебното правителство, защото великолепно се справили със задачите си. Той определи Гълъб Донев като балансиран, точен и добър министър-председател. Служебното правителство е една патерица, която изигра много добра роля, отсече той.

Служебният кабинет отчете успехи перо по перо, заварил "държава на пауза"
Обновена

Служебният кабинет отчете успехи перо по перо, заварил "държава на пауза"

Гълъб Донев даде правителството си като пример за управление в екип