Още не сме загубили изборите. Те не са приключили. Всичко зависи от начина на общуване с гражданите. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на Нова телевизия, коментирайки резултатите, които кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева постигна на първия тур на изборите.

Радев изпреварва с над 4% Цачева при преброени 44,47% от гласовете

Радев изпреварва с над 4% Цачева при преброени 44,47% от гласовете

25.93% за Радев, 21.56% за Цачева...

Попитан могат ли да обърнат мача, той отговори, че Цецка Цачева имала всички необходими качества, за да покаже, че тя е успешният кандидат.

Според него БСП и ДПС вече играят в един отбор и мислят отвъд президентските избори. "Мислят за парламентарните избори. Търси се и трети, тъй като двете политически формации не стигат. Ще се опитат да направят нещо подобно на кабинета през 2013 година", коментира той.

"Не е вярно, че вчера е имало инфарктно заседание. Моята теза е, че в политиката трябва да си спазваш обещанията. Колегата Владислав Горанов и Лиляна Павлова имаха друга оценка. Едни предсрочни избори в тази ситуация не предвещават нищо добро", заяви Дончев относно заявката на Бойко Борисов, че ако не са първи на изборите, ще подадат оставка.

Според него тези избори и този резултат не са оценка за работата на правителството.

"Колкото и добре да е била структурирана кампанията, всички играеха срещу нас", допълни той.

Според Томислав Дончев високият резултат на Веселин Марешки се дължал на това, че хората са чувствителни към темата с картелите и особено на цената на горивата.