Кметове и представители на неправителствения сектор от Генерал Тошево благодариха на премиера Бойко Борисов за спирането добива на газ.  


Валентин Димитров, кмет на община Генерал Тошево заяви, че е изразил благодарността на жителите на общината към премиера и министрите на земеделието Румен Порожанов, на енергетиката Теменужка Петкова и на околната среда и водите Нено Димов.
Министрите ни подкрепиха и имаха положително отношение към решаване на казуса ни в Община Генерал Тошево, каза Димитров.

 

Няма да се добива природен газ в Генерал Тошево, реши РИОСВ-Варна
Обновена

Няма да се добива природен газ в Генерал Тошево, реши РИОСВ-Варна

Протест пред екоинспекцяита съпровождаше закритото заседание

Той припомни, че през август 2017 г. фирма "Русгеоком" е внесла доклад за ОВОС за инвестиционно намерение за добива на газ в Община Генерал Тошево.
По думите му са естествени страховете на жителите на Община Генерал Тошево - опасностите от отравяне на водата и замърсяване на почвата, както и лишаване на населението от основния им поминък - земеделието.

Петкова, Димов и Порожанов да решат бъдещето след референдума в Генерал Тошево
Обновена

Петкова, Димов и Порожанов да решат бъдещето след референдума в Генерал Тошево

Премиерът Бойко Борисов и кметът Валентин Димитров обсъдиха резултатите

"Затова и произведохме референдум на 17 декември 2017 г., с който жителите на Генерал Тошево бяха твърдо против добива на природен газ на територията.
Последва среща с премиера на 3-ти януари 2018 г., на която го запознахме с резултатите. "Още веднъж благодарност за бързото решение на казуса, тъй като на 25 януари експертния съвет към РИОСВ Варна отхвърли инвестиционното намерение на Русгеоком. В момента цари едно спокойствие в общината и успехът е за всички", каза Димитров.

Коста Костов, председател на Асоциацията на българските зърнопроизводители в Генерал Тошево също изрази благодарност към управляващите в подкрепата им да отпадне инвестиционното намерение на Русгеоком.

Аграрният профил на Генерал Тошево - единственото сигурно нещо

Аграрният профил на Генерал Тошево - единственото сигурно нещо

Когато става дума за добив на собствени газ и нефт почвата спира да бъде пръст и се превръща в плътта на Отечеството, водата - живителните му сокове, а хипотетичните сонди - инжекции с отрова

Костадин Костадинов, Национална асоциация на зърнопроизводителите се включи в благодарностите за адекватно взетото решение за добива на газ в Добруджа.