Редица задълбочаващи се кризи, провали в ключови сфери и скандали. Така виждат последните малко над 7 месеца на кабинета на Кирил Петков бившите управляващи от ГЕРБ.

"Това е първото правителство в демократичната история на България, което издържа шест месеца и първото, свалено след вот на недоверие. Какво оставя след себе си това управление - ясното и недвусмислено - "А" отборът доказано са аматьори. Тълпата може да се управлява с СМС-и, но тълпата не може да управлява. Аматьорите оставят разбити държавни институции, корупционни схеми, парапети, бухалки и дамаджани. Опустошен парламентаризъм с решетки, брутално потъпкване на правовия ред и нулева толерантност към Конституцията. Оставят енергийна криза, липса на основни енергийни ресурси, липса на алтернативни доставки на газ, плашещи цени на електроенергия и горива, полуфалирали държавни енергийни дружества, разбити вериги за доставки, посредници, използвани, за да бъдат изстискани и последните пари на българските граждани", обобщи в заключителна декларация от трибуната на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

Христо Иванов съжалява, че опозицията не получила повече комисии

Христо Иванов съжалява, че опозицията не получила повече комисии

Парламентът е роза на времена, лиричен бе той

Атанасова направи и мрачна прогноза - задълбочаването на енергийната криза ще доведе след себе си икономически колапс с хиляди безработни на улицата, след който следва срив на социалните системи.

Силно засегнат бил и външнополитическият образ на страната ни. "Тези щети тепърва ще бъдат изчислявани, а поправянето на последиците от тях ще отнеме години. Да споменем само многократното връщане на Плана за възстановяване и устойчивост и дискредитирането ни пред ЕК. Срамите гърчове за военната помощ за Украйна, двойната политика по отношение на Република Северна Македония, спекулативното ангажиране на авторитета на наши външнополитически партньори във вътрешнополитически интриги и корупционни схеми, напомням ви за "Джемкорп". Обидните за достойнството на страната ни воаяжи на премиера с негови сътруднички за една вечеря. Ще отнеме години да се измие този външнополитически резил и да се възстанови поне малко достойнството на страната ни.". 

ИТН затвори 47 НС със спомени за политическите игри и тревога за студената зима

ИТН затвори 47 НС със спомени за политическите игри и тревога за студената зима

Това заяви от трибуната на НС Пламен Николов

Най-яркото доказателство за правотата на опозицията и грешките на управляващите обаче, подчерта Атанасова, са решенията на съда, в това число и Конституционния, обявяващи за противозаконни актове на властта.

Според правното острие на партията на Борисов изброените кризи нямало да бъдат толкова остри, ако, оказва се, не била политическата криза, започнала преди две години с "обявяване на война срещу ГЕРБ". 

Безвремие, илюзии и фарс видя "Възраждане" в управлението на Петков

Безвремие, илюзии и фарс видя "Възраждане" в управлението на Петков

Стремежът за власт и комисионни направил бързо четворната коалиция тройна

"Тази война я започнахте вие, когато под юмрука решихте, че ще обявите война на политическа партия ГЕРБ, а партия ГЕРБ трябва да бъде заличена и изчегъртана от политическата карта на България", прочете Атанасова.

От партията на Борисов обаче стоически издържали всичко - и обиди, и лъжи, и арести, и чегъртане, но се възмущават от това, че властта се изправила срещу 650 хиляди избиратели на ГЕРБ

Андрей Гюров: Корупцията не си намери майстора в парламента

Андрей Гюров: Корупцията не си намери майстора в парламента

Големите промени се правят, когато има повече депутати, които искат да се случат промени

Атанасова подчерта още, че стимул за всяко действие на партията в отиващия си парламент било именно това, избирателите на ГЕРБ да възвърнат себеуважението си. "Благодаря ви, приятели. Нека ги бием с техните машини, а на вас ви обещавам, че ще е гордеете България да бъде свободна демократична и правова държава."

Освен това - в следващото 48-о Народно събрание щели да бъдат значително повече, като щели също така да покажат как се работи за доброто на България. "Защото, уверявам ви, такава ще е народната воля. А волята на народа е свята. Надявам се през последната година и половина да сте го разбрали - който се изправя срещу народната воля, ходи на предсрочни избори", обърна се към управляващите народният представител от ГЕРБ.