Умението и желанието за защита на националния интерес трябва да бъде основен критерий при избора на евродепутати, това е критерият и за оценка на свършената работа на всички евродепутати в настоящия мандат, без значение от коя политическа партия са, коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов.

"Когато един евродепутат допринесе за решаване на един или друг проблем на българските граждани в рамките на Европейския съюз, тогава оценката за неговата работа ще бъде положителна. Най-новите статистики показват, че чуждестранните инвестиции в България намаляват ...  Проблемът на българските превозвачи също го изпуснаха", обясни той.

Паргов добави, че предстоящото заседание на конгреса на БСП трябва да очертае рамката за участие на партията в евроизборите, както и да приеме платформа. "Няма да подреждаме листи, нито ще включваме или изключваме някого. Интересът на медиите към подреждането на листите на БСП за евроизборите е нещо нормално. Случващото се при нас го има във всички партии, не е нещо невиждано и уникално. Просто БСП е малко по-отворена към медиите и обществото".

Станишев призова ръководството на БСП към стратегическо мислене

Станишев призова ръководството на БСП към стратегическо мислене

БСП да не подценява ГЕРБ, зове шефът на ПЕС

За предстоящите през есента на тази година местни избори, Паргов обяви, че ще може да говори в конкретика след приключването на европейските през май.

Относно София, той коментира, че "ахилесовата пета на нашите опоненти от ГЕРБ е в това, че не успяват да реализират политиките си в града и трупат неодобрение от хората. ГЕРБ приличат на "Титаник", а ремонтът на улица "Граф Игнатиев" ще изиграе ролята на големия айсберг за тях. Корабът очевидно потъва. Кметът Йорданка Фандъкова вече е известна сред гражданите на София с политиката "ремонт на ремонта" и "контрол на контрола", което на практика е безсмислица и показва управленско безсилие".

Според Паргов, бъдещето принадлежи на новия социализъм. "Това не е социализмът на Сталин. Това е различен тип социализъм, който предполага плуралистична система, върховенство на закона, правова държава, антирадикализъм, антимилитаризъм."

"Ценностите на православното християнство да са фундаментът на обществото. Новият социализъм не е еднопартийна система, авторитарен режим, диктатура...", обяснява той.

"Означава отстояване на националните интереси ... Ние сме на първа линия, когато говорим за мигранти - бедната европейска държава България е поставена в ролята на филтър и трябва да охранява външната европейска граница с Турция. Турция, която не е онази държава от преди 10-15 години и която на моменти стои плашещо на картата на Европа. Турция, която е активен играч не само на Балканите, но и в световен мащаб. За съжаление, България не стои добре на Балканите. Звучи много обидно България да е встрани от балканския пъзел, на фона на който Сърбия, Гърция и Турция играят ключова роля в процесите", коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов

БСП ще казва, ГЕРБ ще показва, вижда Георги Марков

БСП ще казва, ГЕРБ ще показва, вижда Георги Марков

Той прогнозира трудни избори както за ПЕС, така и за ЕНП