Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" не очаква ръст на избирателната активност на предстоящите предсрочни избори.

В студиото на БНТ Боряна Димитрова настоя да се върви към край на това политическо безвремие. Политиците обаче не намират темите, с които да заинтересоват избирателите, а партиите си имат утъпкани стъпки и не дават нови теми.

Ще се търсят радикализиращи теми, предупреди анализаторът.

МОН няма да допусне в системата репресия към учители, ученици и родители

МОН няма да допусне в системата репресия към учители, ученици и родители

Образованието е кауза, която не трябва да чертае червени линии

За ДПС Димитрова изтъкна, че е важно в каква форма ще се яви партията. Тя не допуска директно разделяне на ДПС, но очаква по-нисък резултат за Движението. Освен това е важно ще има ли нов проект на Делян Пеевски.

Видяхме една изключително рязка позиция от страна на Горица Грънчарова, коментира Димитрова, по повод опитите за съставяне на служебен кабинет и спора около фигурата на вътрешния министър Калин Стоянов.

Според нея Главчев подхожда разумно и не изключва смени в кабинета, не само в МВР. Политическата криза и изборите не могат да са жертва на един човек, изтъкна Димитрова. По думите й в силовото министерство има много хора, които да станат министър.

В рамките на неяснотите в Конституцията президентът Румен Радев се движи по ръба, по мнението й. Димитрова коментира, че държавният глава показва, че промените в Конституцията са неуместни. В настоящата ситуация президентът използва всички свои неформални механизми, за да покаже блокажа, който възниква след промените в Основния закон, изтъкна социологът.

Румен Радев изписа вежди, не извади очи. Но дали?

Румен Радев изписа вежди, не извади очи. Но дали?

Отказът от указ може да се разглежда и като празен ход с дългосрочни последици