Обединените патриоти внесоха промени между второто четене на бюджета за 2017. На брифинг в Народното събрание Искрен Веселинов обяви, че те искат 300 лева минимална пенсия. Именно това е входираното в НС предложение на групата. Мотив за предложението е икономическият ръст. Целта е да се увеличат пенсиите на най-бедните пенсионери, каза Веселинов.

Две са предложенията - едното е за 300 лева минимална пенсия, което ще струва около 180 милиона лева. Патриотите са склонни на компромис. Това е второто предложение - минимална пенсия 200 лева с преизчисляване на всички пенсии.

Искане за 300 лв. пенсия сега е популизъм, уверени синдикати и икономисти

Искане за 300 лв. пенсия сега е популизъм, уверени синдикати и икономисти

Трябва да се увеличи двойно БВП, което вероятно ще стане след 6 години

Бихме били щастливи да бъдат приети, което е и да е от предложенията ни, каза Искрен Веселинов. Патриотите са намерили от къде да дойдат средствата за пенсии - от предвидените пари за нови фрегати.

Тези предложения ги дължим на своите родители, баби и дядовци, каза и атакистът Николай Александров. Беднотията е най-сериозният бич за всяка нация, каза и Светлин Танчев от Народен съюз. Трябва стабилност в държавата, смята той. От развитие на икономиката щяло да има пари за пенсии в бъдеще.

Бюджет 2017 мина на първо четене в НС след призив на Горанов
Обновена

Бюджет 2017 мина на първо четене в НС след призив на Горанов

102 "за", 58 "против", 11 "въздържал се"

Димитър Байрактаров от НФСБ посочи, че в Македония минималната пенсия е увеличена на 206 евро. Пенсионерите там ползвали и безплатен обществен транспорт.