Патриотите доволни от решението на ГЕРБ да се откажат от амнистията.

Това беше правилното решение, каза на брифинг в Народното събрание Александър Сиди. Според воеводите всеки в тази държава трябва да си плаща дълговете. От ВМРО не очакват да се създаде напрежение. Реакцията на управляващите от ГЕРБ била правилна.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че ГЕРБ се отказва от опрощаване дълговете на вероизповеданията, след като решението предизвика бурни реакции в парламента.

На 7 март беше решено близо 8,2 млн. лева дългове да бъдат опростени. Тогава обаче от БСП обвиниха ГЕРБ, че са сключили сделка с ДПС. Целта им била да получат подкрепата на ДПС за ветото на Румен Радев.

ГЕРБ се отказа да опрощава дълговете на вероизповеданията

ГЕРБ се отказа да опрощава дълговете на вероизповеданията

ДПС не извива ръцете на ГЕРБ, увери Цветанов

От ГЕРБ отрекоха обвиненията, а депутатът Данаил Кирилов увери, че опростените дългове на вероизповеданията ще се върнат в бюджета.

Независимо от това коалиционните партньори на ГЕРБ също не подкрепиха решението - против амнистията се обявиха както от "Атака", така и от ВМРО. 

Нещо повече, вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори заяви, че решението категорично показва, че става въпрос за сделка между Борисов и Ахмед Доган.

Симеонов: Борисов се чувства гузен заради опростените дългове на мюфтийството

Симеонов: Борисов се чувства гузен заради опростените дългове на мюфтийството

Задълженията на мюфтийството идвали от разноски по изгубени дела за имоти