"Мария Габриел трябваше да вземе това решение - избраните за евродепутати еврокомисари трябва да направят своя избор, защото не могат да заемат и двете позиции. Аз разбрах, че ставам евродепутат днес, когато беше взето това решение."

Това заяви пред БНТ Лиляна Павлова, след като стана ясно, че водачът на листата на ГЕРБ Мария Габриел остава еврокомисар и тя отива на нейно място като евродепутат в Брюксел.

Тя обясни, че ситуацията е такава, че няма ясен консенсус кога и кои ще бъдат тримата нови лидери на трите ключови позиции в ЕС.

Мария Габриел остава еврокомисар

Мария Габриел остава еврокомисар

Борисов одобрил решението й

По думите ѝ това означава, че Мария Габриел може да бъде еврокомисар повече от няколко месеца, колкото остават на сегашната Европейска комисия.

"България трябва да бъде представена със своите достойни кандидати във всички европейски институции", подчерта Павлова.

За обединението със СДС за евроизборите Павлова отбеляза, че според нея това е една правилно протегната ръка, за да има обединение в дясно.

"България има нужда не да търсим какво ни дели, а какво ни обединява", допълни тя.

СДС хареса коалицията с ГЕРБ и за местните избори

СДС хареса коалицията с ГЕРБ и за местните избори

Според Румен Христов резултатът на евроизборите е успех

На въпрос дали обединението ще продължи и на местните избори, Павлова беше лаконична с думите, че коалицията е доказала, че работи.

Лиляна Павлова коментира и оставката на Цветан Цветанов. По думите ѝ е витаело във въздуха напрежение между Борисов и Цветанов.

Цветанов: Закачил съм шпайковете на стената
Обновена

Цветанов: Закачил съм шпайковете на стената

Не е казал лоша дума за Борисов, не бил ранен от думите му