Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев поиска изслушване в парламента на премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов. Темата - доставката и цената на природния газ.

"За" гласуваха 132, "против" бяха 92, "въздържали се" - трима.

Точката влиза като точка първа в дневния ред на утрешния пленарен ден по предложение на Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Припомняме, че вчера работодателските организации изпратиха и гневно писмо до енергийния министър, тъй като на 5 число от месеца все още няма яснота на какви цени ще бъде природния газ през юли месец. За втори пореден месец решение на КЕВР в началото на месеца няма, а към вчера дори не беше внесено и предложението на "Булгаргаз" в КЕВР.

Председателят на НС Мирослав Иванов съобщи още, че на 30 юни в деловодството на парламента е постъпила рамковата позиция на френското председателство за обща позиция за преговорите за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС.

Постъпил е доклад за състоянието на администрацията през 2021 г. - в Комисията по правни въпроси. Доклад има и за присъединяване на България в Еврозоната, който е разпределен в Комисиите по икономическа политика, социална и бюджетна и въпросите на ЕС.

От НСИ е постъпила информация за инфлацията за май 2022 и ключови показатели за България.

Бизнесът протестира, че ползва газ на неизвестна цена

Бизнесът протестира, че ползва газ на неизвестна цена

Все още не знае колко ще струва газа пред юли месец