За проверката на господин Спецов, питайте господин Гешев, той я прави. Това заяви служебният финансов министър Асен Василев в отговор на въпрос как вървят проверките към новия шеф на НАП Румен Спецов и ще подложи ли на проверка за произхода на парите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му, когато прокуратурата е готова, тя ще се произнесе по въпроса.

"За проверката на господин Рашков, доколкото знам, трябва да проверя в НАП и ако има подаден сигнал, проверка ще бъде направена. Всички сигнали се проверяват", каза още Асен Василев.

ГЕРБ подкрепя работата на данъчните, но пита Спецов спец ли е в точене на ДДС?

ГЕРБ подкрепя работата на данъчните, но пита Спецов спец ли е в точене на ДДС?

Безпрецедентната ситуация демотивира данъчните да си вършат работата

Припомняме, още при назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП от ГЕРБ се възмутиха и изнесоха информацията за съмнителна продажба на фирма от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на задължения към държавния бюджет. Финансовият министър Асен Василев обеща проверка да бъде направена, но до този момент резултат от такава не е изнесена. Също така Василев лично пое отговорност за назначанието, като заяви, че той се е съгласил да стане минитър в служебното правителство на Стефан Янев с условието да доведе екипа си.

Впоследствие Александър Иванов и Тома Биков издириха и показаха със стрийм във фейсбук седалището на бившата фирма на шефа на НАП - "Гранекс Трейдър" ООД, в село Ялботина. От показаното стана ясно, че имотът е необитаем, сградата е полуразрушена, а дворът - труднопроходим. Те се заканиха, че няма да забравят казуса с новия шеф на НАП като "чудо за три дни".

ГЕРБ се заканват да не забравят шефа на НАП като "чудо за три дни"

ГЕРБ се заканват да не забравят шефа на НАП като "чудо за три дни"

Биков и Иванов излъчиха пореден епизод на сагата с Румен Спецов