Лидерите на партия "Продължаваме промяната" пожелаха успех на ГЕРБ в съставянето на ново правителство.

На брифинг пред храм-паметника "Свети Александър Невски" и двамата съпредседатели на ПП - Кирил Петков и Асен Василев заявиха, че няма да се коалират с ГЕРБ и ДПС - така, както са обещали на избирателите си.

Заканиха се обаче, че ще бъдат конструктивна опозиция и ще следят за всеки един лев на българския данъкоплатец как е изхарчен. Не стана ясно обаче какво ще правят с втория мандат за съставяне на правителство, ако дойде при тях и с кого ще се коалират.

ПП благодариха и на всеки един човек, гласувал за тях в изборния ден. 

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция
Обновена

ГЕРБ с категорична победа, но с неяснота за коалиция

ПП, "Възраждане" и "Български възход" повишават

ПП ще уважат избора на хората, а ГЕРБ в момента носят огромна отговорност. Народът им даде мандат, сега е техен ред да направят коалиция, изтъкна Петков. Той подчерта, че ПП обещава, че няма да направи коалиция с ГЕРБ и ДПС.

Кирил Петков добави, че хората, които са подкрепили ПП са подкрепили дългия път, който заедно ще извървят, докато променят България. Огромен брой хора вярват, че страната ни може да бъде успешна, просперираща, различна и да не бъде изяждана от корупция и ние ще продължим с тях, подчерта Петков.

Петков обеща, че ПП ще работят всеки ден и като конструктивна опозиция ще бдят всеки ден за всяко едно действие на следващото правителство, за да са гарант, че няма да се изнасят чували с пари, вместо да се строят магистрали.

Асен Василев посочи, че ПП са загубили изборите с 3 процента като се отчете вота от чужбина. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС да направят коалиция и да управляват страната, призова Василев.

"Оттук нататък ни чака една нелека зима и искам да пожелая успех на ГЕРБ във формирането на правителството, защото техният успех е успех на всички българи. Ако няма правителство, всички българи ще страдаме, независимо кой за кого в гласувал", категоричен бе Василев. Въпреки това ПП не са съгласни с управлението на ГЕРБ през последните години.

Според Василев правилно ПП не са се коалирали с ГЕРБ и с "Демократична България" на предсрочните избори. Причината ПП да не се коалират с ГЕРБ е, че имат тежки фундаментални различия, а с ДБ - защото имат различна философия за управлението на страната. Хората направиха своя ясен избор и избраха ГЕРБ, каза още Василев.

Най-важно е първата партия, на която хората гласуваха доверие, да сформират правителство, каза в заключение Василев, като прехвърли топката за бъдещия кабинет в полето на ГЕРБ.