17 законопроекта е внесло правителството за разглеждане в парламента от встъпването си в длъжност до края на първата пленарна сесия на Народното събрание.

От тези 17 законопроекта 12 са приети окончателно. Това прави повече от половината от всички законопроекти, приети в 44-ото Народно събрание, които са общо 19.

Сред одобрените проекти на правителството е Законът за изменение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2017 г., с който минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст беше увеличена на 180 лв.

 БСП поиска увеличаване на минималната пенсия на 300 лева от 1 юли
Обновена

БСП поиска увеличаване на минималната пенсия на 300 лева от 1 юли

Единодушно гласуваха обаче 200 лв.

Друг от приетите законопроекти е този за изменение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, с който се изравниха правата на мъжете и жените военнослужещи да ползват родителски отпуск.

Народните представители приеха и предложенията на правителството за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. С изменението се въведоха нови мерки в борбата срещу укриването на данъците.

"Воля" предупреждава, че товарят с нови такси малките и средни предприятия

"Воля" предупреждава, че товарят с нови такси малките и средни предприятия

С промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

Беше ратифицирано и Рамковото споразумение за заем между Банката за развитие на Съвета на Европа и България, които е предвиден, за да подпомогне за усвояването на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове през настоящия програмен период.

Казахте ли на народа за заема от €200 млн., пита Румен Гечев управляващите

Казахте ли на народа за заема от €200 млн., пита Румен Гечев управляващите

Депутатите одобриха €200 млн. от Банката за развитие на Съвета на Европа

Останалите законопроекти са на различен етап на разглеждане в НС. Това са проектите на закон за държавните помощи, на закон за ратифициране на Меморандума за изпълнение на Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП България - Сърбия, ЗИД на Закона за местните данъци и такси, ЗИД на Кодекса за социално осигуряване и законопроектът за ратифициране на Спогодбата за социална сигурност между Република България и Кралство Мароко.