Премиерът Бойко Борисов недоумява защо го питат дали ще иска оставката на военния министър Красимир Каракачанов. Пред медиите той изрази учудването си от поставения му въпрос.

За кое, изненада се министър-председателят. Аз отговарям само за ГЕРБ, подчерта той след изясняването, че и Каракачанов е замесен в терасена афера.

Припомняме, преди няколко дни и името на военния министър и лидер на ВМРО влезе като пореден епизод от "Апартамент гейт" със закупен мезонет в столичния квартал "Възраждане", за който 120 квадратни метра не са декларирани.

"Апартамент гейт" погълна и Каракачанов

"Апартамент гейт" погълна и Каракачанов

Вицепремиерът е купил жилище в квартал "Възраждане" на занижени цени

Всички от партията на Борисов обаче подали оставки.

Николина Ангелкова все още не била уличена в нищо. Тя му представила всички документи. Ако я уличат обаче, ще последва съдбата на останалите в апартаментния скандал. Ние никога не гоним ей така, урбулешката, защото така трябва, подчерта Борисов.

Припомняме, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи терасата на Каракачанов като дребан сметка, а Джамбазки заяви, че атаката срещу вицепремиера е заради излизането на ВМРО напред. 

Преди това в апартаментния скандал беше замесена и министъра на туризма Николина Ангелкова, след като Валери Симеонов подхвърли информация на медиите за проверка на апартамент в "Овча купел", а след това и за луксозна къща в кв. "Бистрица". 

Валери Симеонов съветва Борисов да си огледа министрите
Обновена

Валери Симеонов съветва Борисов да си огледа министрите

Има още министри с апартаменти

Скандалът с имотните сделки, станал по-известен като "Апартамент гейт", се разрази в края на март тази година. Тогава стана ясно, че председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е направил заменка на два апартамента за ново жилище, доплащайки 100 000 лева от кредит и спестявания. По-късно обаче се разбра, че двата апартамента са останали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

Досега скандалът с апартаментите на властта струва оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като народен представител;

- зам. областния управител на София Томи Николов;

- оставка подаде и зам.-министър Александър Манолев;

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Готова е да подаде оставка, ако премиерът я поиска