Президентът Румен Радев очаква в най-скоро време държавата да бере плодовете от работата на служебните правителства Донев-1 и Донев-2. По време на изявлението си в президентството, Радев поздрави и благодари на служебните министри за усилията в тяхната работа в образованието, науката, изкуството, културата, спорта, здравеопазването, сигурността, нелегалната миграция, икономиката и всички други сфери в общественополитическия живот. Той поздрави служебния си кабинет, че е отвоювал лидерска роля на страната в региона.

Радев се надява новото правителство да довърши важните мисии, които стоят пред България. Страната може да се управлява прозрачно, отговорно и коректно. Бяхте сплотен отбор - за България и благоденствието на българския народ, защото имахте вяра в себе си, каза още държавният глава.

Само преди 10 месеца вие бяхте отговорни за промяната на страната във вихъра на кризите - висока инфлация, несигурност, липса на газ, на договори, на слотове, на интерконектори, замразена инфраструктура, липса на закони, разработени по ПВУ, нула европейски средства, застой в армията, война близо до България и други, избори Радев. Той е доволен, че служебното правителство е отстоявало българския интерес.

Гълъб Донев: Върнахме центъра на управление, където му е мястото - в България

Гълъб Донев: Върнахме центъра на управление, където му е мястото - в България

Политическата арогантност е демоде, отчете служебният премиер

Въпреки ограничения инструмент на служебното правителство, не само се справихте с овладяването на кризите, но решихте важни въпроси и възможности за развитието на страната, доволен е държавният глава.

Той похвали работата на служебното правителство. София се превърна в привлекателно място за президенти, премиер, еврокомисари, европейски лидери, изтъкна Радев за работата на служебния кабинет. Радев благодари на служебните министри, че са организирали честни избори и затова, че разработили законите по ПВУ и правосъдната реформа. Досегашният служебен премиер Гълъб Донев изброи направеното от служебното правителство. Служебното правителство постави България на картата в региона, но поставихме българските позиции видими за българските партньорски организации - НАТО и ЕС, посочи Донев и добави, че българската позиция е защитавала националния интерес и е била видима.

Донев не съветва ротационния кабинет да прави чистки

Донев не съветва ротационния кабинет да прави чистки

Служебеият премиер призна, че му е било трудно, но напуска поста с гордост и удоволствие

Служебното правителство се превърна в правителство на работата в екип, каза Донев, който е доволен, че срещу нито един министър не е имало обвинения и задкулисни договорки. Той благодари на екипа, с когото работи в Министерски съвет в рамките на два служебни кабинета.

Радев: Борисов подарява цялата власт на ПП

Радев: Борисов подарява цялата власт на ПП

Депутатите ще покажат дали ще са с ампутирано достойнство, според президента