Представеният от служебното правителство проектобюджет за 2023 г. напълно отразява политиката на народните представители и техните решения в няколко последователни парламента.

Това заяви президентът Румен Радев след участието си в икономическия форум в гръцкия град Делфи.

А иначе - кабинетът "Донев 2" внесе в Народното събрание държавния бюджет, бюджета на Здравната каса и бюджета на държавното обществено осигуряване. Те бяха приети по-рано през деня на извънредното заседание на Министерския съвет.

Предстои бюджетът да бъде разгледан и гласуван в Народното събрание.

Служебният кабинет подкрепя дефицит от 3%, но няма да внесе в НС такъв

Служебният кабинет подкрепя дефицит от 3%, но няма да внесе в НС такъв

Партиите да не превръщат бюджета в хватка за припечелване на време, поиска Гълъб Донев

По отношение на темата и повода, поради които държавният глава е в Делфи, той посочи, че България формира енергийната стратегия на региона и от територия, през която преминава руски газ, а страната ни се е превърнала в център на енергийната политика на Балканите и в Източна Европа.

По традиция Радев похвали служебния кабинет, който за кратък период решил стратегическите предизвикателства за страната в областта на енергетиката. И даде пример с доставките на азерски газ през интерконектора с Гърция. В същото време България има свободен достъп до шест терминала за втечнен газ в Средиземно море и до газопреносните системи на Гърция и Турция, допълни президентът.

Росен Христов убеден - интерконекторът със Сърбия ще се вмести в срока и бюджета

Росен Христов убеден - интерконекторът със Сърбия ще се вмести в срока и бюджета

Подготвя се искане до ЕК за компенсация за скъпия газ от Чирен