"Имах ползотворен среща и разговори с президента на САЩ (Джоузеф Байдън), с Антъни Блинкен (държавен секретар на САЩ) и секретаря по отбраната Лойд Остин по време на срещите на върха в НАТО в Брюксел. На тях ясно поставих въпроса за нашите очаквания за възможно най-бързо доставка на нашите самолети Ф-16 по вече сключени и платени от нас договори", каза Радев.

Припомняме, в началото на кризата в Източна Европа стана ясно, че ще има закъснение по изпълнението на договора за доставката на нови изтребители за българската армия. Първо се говореше за закъснение от няколко месеца, но после премиерът Кирил Петков посочи и срок от 2 години. Като основна причина се посочват затрудненията с логистиката, свързана с пандемията.

Държавният глава се надява на помощ от страна на САЩ за гарантиране на боеспособността на нашите изтребители и авиация.

Това е много добре, че все повече български граждани се интересуват от политическите събития. Това е похвала и за господин Плевнелиев, но както обикновено неговите душевни терзания и думи се разминават с реалността. Така държаният глава Румен Радев коментира пред журналисти дали е отказал среща на държавния секретар на САЩ Лойд Остин.

Румен Радев не е чул правителството на САЩ да е назначило български министри за свой говорители - това са спекулации. Ние сме признателни на всички, важното е, че са живи и здрави.

Близо месец в България ще има военно учение на САЩ

Близо месец в България ще има военно учение на САЩ

Постъпили са отчетите на бюджетите на МОН и на Сметната палата

За посещението на украинския външен министър у нас Дмитро Кулеба и за това, че си тръгвал разочарован от България, Радев заяви, че господин Кулеба многократно изразил своята дълбока признателност за ролята на България и помощта, която нашата страна оказва на Украйна. Позицията си Кулеба изразил и пред самия Румен Радев.