Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков заяви пред журналисти в парламента, че не е забелязал и не е видял, че прокуратурата го търси да му връчи призовка за разпит.

И той обаче, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прави често напоследък, призова медиите да си зададат няколко въпроса преди Коледа. Например, кога ще стане ясно как са попаднали няколко кюлчета злато и няколко пачки евро в нощното шкафче на Борисов?

Борисов: Никога не съм имал златни кюлчета, нито Горанов ми е донасял пари

Борисов: Никога не съм имал златни кюлчета, нито Горанов ми е донасял пари

Бойко Борисов очаква още арести

Освен тези няколко милиона, ще разберем ли как е построена къщата в Барселона, с какви средства, сам ли я е построил или чрез негови близки и познати или това строителство е свързано с международна схема за пране пари?

Коя е Мата Хари и кой е посещавал в резиденцията и спалнята бившият премиер? Дали тя, която го е посещавала, е получила някакви пари и колко?

Борисов да съдейства, за да се открие Мата Хари - очакванията на Рашков

Борисов да съдейства, за да се открие Мата Хари - очакванията на Рашков

Рашков за разпита: Това е нещо нормално

Кога ще се изяснят тези три неща, а и други такива, които стоят като дамоклев меч над нашата прокуратура, настоя Бойко Рашков.

Той продължи и със задачите, които има прокуратурата - например, да разпита Васил Божков от Дубай, може и чрез видеоконферентна връзка. Васил Божков ще потвърди ли, че е осигурявал средства на бившия премиер Бойко Борисов, на неговия финансов министър Владислав Горанов и на Севдалина Арнаудова, запита Рашков.

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП
Обновена

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП

Мащабната операция е по 120 случая на злоупотреби с евросредства

Когато се изяснят всички тези въпроси, тогава прокуратурата ще има право да го чака някъде с призовката, според Бойко Рашков. "Когато се изяснят всички тези въпроси с ръководството на ГЕРБ, с главата на ГЕРБ, тогава прокуратурата има моралното право да търси един народен представител, който им е неудобен. Очевидно Борисов чрез Гешев в момента се опитва да разбере какво знам аз и какво бих могъл да изложа в делото, което води ГЕРБ в СГС срещу мен", подчерта Рашков.

Той чака Борисов да отговори на всички поставен въпроси.

ГЕРБ съди Бойко Рашков за 100 000 лв.

ГЕРБ съди Бойко Рашков за 100 000 лв.

Заради обвиненията му, че парите за АМ "Хемус" са изтичали към партията

Бойко Рашков за пореден път се опитва да разкаля политическия терен, което потвърждава тезата, че се готвим за нови предсрочни парламентарни избори. Това каза депутатът и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти в парламента относно поредните атаки на бившия вътрешен министър от ПП Бойко Рашков.

По думите му ПП от самото начало, от изминалите избори досега са се готвили непрекъснато да саботират работата на парламента, не са имали намерение да работят конструктивно и да разговарят с никого. Единственото нещо в главите на депутатите на ПП били нови избори, тъй като не им харесал резултатът от последните предсрочни парламентарни избори на 2 октомври, каза още Митов.

Николай Денков - предложението на ПП за премиер

Николай Денков - предложението на ПП за премиер

Намерението е да се предложи правителство на малцинството