Военното министерство за пръв път от 10 г. договори ремонт на част от танковете си Т-72, съобщиха от ведомството на Красимир Каракачанов.

Капитално-възстановителните ремонти ще бъдат в цеховете на завод "ТЕРЕМ - Хан Крум" ЕООД, Търговище. Заводът е част от "ТЕРЕМ" ЕАД, с който Министерството на отбраната сключи договор за ремонт. 

Полша връща танковете Т-72 на въоръжение

Полша връща танковете Т-72 на въоръжение

Модернизират ги и въоръжават ново подразделение с тях

Ремонтите вървят по план. Възстановените танкове се транспортират с трейлери до полигон край Търговище поради необходимост от рутинни изпитания. След като капитално-възстановителните дейности приключат, машините ще бъдат транспортирани по същия начин до съответните военните формирования

Министерството на отбраната предвижда да продължи процеса на възстановяване на танковете Т-72 след нови договори с предприятия на "ТЕРЕМ - холдинг" ЕАД.

Съобщаваме този факт по повод появили се твърдения в публичното пространство, че танкове на Българската армия били извозвани в неизвестна посока с цел нарязването им на скрап, пишат от военното ведомство. 

Възстановяват 10 танка на Сухопътните войски в Търговище

Възстановяват 10 танка на Сухопътните войски в Търговище

Те са транспортирани в "ТЕРЕМ-Хан Крум"

Припомняме, на 27 февруари стана ясно, че от МО дават 5 млн. лева за ремонт на танкове Т-72.

В ремонта се включва обезпечаването на необходими резервни части, подмяна на неремонтнопригодни агрегати, окомплектоване със запасни части, инструменти и принадлежности. Вътрешният транспорт и застраховките са за сметка на "ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ". Първоначалната идея е била да бъдат ремонтирани 13 танка, но решението е за 10 машини.

Т-72 е най-модерният танк на въоръжение в Българската армия. Той е създаден от съветските конструктори още през 1971 г. и се произвежда в завода в Нижни Тагил. Много бързо се налага в страните от бившия Варшавски договор и скоро се превръща в най-масовия танк в света след Т-55

Русия разполага с най-много танкове в света

Русия разполага с най-много танкове в света

Русия има 22 хил. танка, докато САЩ и Канада общо имат 18 хиляди