Председателят на Народното събрание Росен Желязков отрече да е кандидат на ГЕРБ-СДС за кмет на София.

"Не знам откъде ви хрумват такива новини или може би на колегите народни представители, които си правят сказки от парламентарната трибуна. Не, не съм аз кандидатът за кмет", отбеляза лаконично той, цитиран от БГНЕС.

Във връзка с предстоящите местни избори Желязков посочи, че е натрупал много опит, от който имало нужда.

Припомняме, до момента Желязков и настоящият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев са сред най-често спряганите имена за кандидати на ГЕРБ за градоначалник на столицата.

Желязков е на официално посещение в грузинската столица Тбилиси.

Борисов чака да свърши ретроградният Меркурий, за да обяви кмета на София

Борисов чака да свърши ретроградният Меркурий, за да обяви кмета на София

ДПС пък са на финалната права с имената на кандидатите за кметове

Там той обсъди възможностите за разширяване на икономическото сътрудничество между България и Грузия с премиера на страната Иракли Гарибашвили.

Двамата разгледаха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на енергетиката, което допринася за диверсифицирането на източниците на природен газ. Желязков отбеляза, че развитието на Южния газов коридор е един от общите приоритети на двете страни.

Председателят на българския парламент разговаря и с грузинския си колега Шалва Папуашвили.

Той увери, че България оценява на напредъка на Грузия в осъществяването на реформи и е готова да предостави подкрепа за тези, свързани с европейската и евроатлантическата перспектива на страната.

Желязков посочи, че България приветства усилията на Грузия при изпълнението на дванадесетте препоръки от ЕК от юни 2022 г. и изрази надежда през октомври тази година кандидатурата ѝ да бъде разгледана отново заедно с тези на Украйна и Молдова.

ГЕРБ пазят в тайна кандидата си за кмет на София

ГЕРБ пазят в тайна кандидата си за кмет на София

Имат кандидати за кметове за всички 265 общини и пълни общински листи