За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия - "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията", като ги употреби като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а впоследствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха". Това заяви президентът Румен Радев преди срещата си със студенти в Техническия университет в Габрово по повод вчерашната изява на прокуратурата с разпространението на записи от разговори, включително и на президента, искането на главния прокурор Конституционният съд да разясни докъде се простира имунитетът на президента.

Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата, категоричен бе държавният глава.

От разследване срещу шефа на ВВС прокуратурата вади данни за престъпление на Радев
Обновена

От разследване срещу шефа на ВВС прокуратурата вади данни за престъпление на Радев

Осуетена проверка на КПКОНПИ

Според него тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост.

От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България, заключи Радев.

Припомняме, преди дни главният прокурор Иван Гешев отправи искане до Конституционния съд за тълкуване обхвата на имунитета на държавния глава. КС образува дело по искането.Днес главният прокурор заяви, че прокуратурата разполага с данни за извършено престъпление.

Въпросът бе повдигнат и по време на отчета на президента, като Румен Радев заяви, че няма никаква идея за какво се отнася питането на главния прокурор Иван Гешев, но е убеден, че не е вършил нищо нередно.

Със СРС-та срещу президента се търси медиен ефект

Със СРС-та срещу президента се търси медиен ефект

Институцията с най-нисък рейтинг напада институцията с най-висок рейтинг