РЗС продължава „атаката" срещу президента Георги Първанов и съпругата му. Припомняме, преди дни от партията на Яне Янев представиха случай, който по думите им, е „типичен пример за имотна спекулация, който превръща семейство Първанови в милионери."

Според данните през 2007 година първата дама е закупила поземлен имот от 8 500 кв. м. в землището на село Иваняне за сумата от 45 000 лева., което според изчисленията се равнява на по-малко от 3 евро за кв. м. Според направена от тях справка в агенциите за недвижими имоти цената на квадратен метър за този период и в този район варира от 25 до 30 евро.

Няколко часа след тези „разкрития" президентът Георги Първанов опроверга тези твърдения, заявявайки че закупеният поземлен имот не е 8500 кв.м., а 1/3 идеална част от тази площ и представлява земеделска земя извън регулация и без инфраструктура - нива.

Представителите РЗС реагираха бурно на това твърдение и „запечатаха" твърденията си със снимков материал на въпросния имот и на неговите съседи.

От партията на Янев подчертават, че на „снимките ясно се вижда, че парцелът е ограден с масивна ограда, което според чл. 48, ал.8 на Закона за устройство на територията е нарушение, тъй като в него се посочва, че „извън границите на урбанизираните територии и в нерегулираните части на населените места се допуска поземлените имоти да се ограждат само с леки огради, съобразени с изискванията."