Премиерът Бойко Борисов да се разграничи от независимите депутати в парламента, които в декларации обявиха, че подкрепят правителството на ГЕРБ.

Това поиска в отворено писмо партията на Яне Янев, от които се отцепиха четирима народни представители.

„РЗС дава ултиматум на Бойко Борисов ясно да се разграничи от депутатите-ренегати, както и да се разпореди да ни възстановят реално полагащата ни се съобразно получените гласове държавна субсидия", се посочва в писмото на РЗС и предупреждават, че ако не се възстановят парите им до един месец ще заведат съдебно дело срещу всички представители на управляващата партия.

Според тях независимите депутати на РЗС са се вписали в парламентарната група на ГЕРБ и така са пренасочили държавната субсидия от партията на Янев към управляващите.

Отнемането на държавната субсидия на РЗС е безпрецедентна кражба, която до момента се равнява на 900 000 лева", се казва още в писмото.

От РЗС поясняват, че разполагат с достоверна информация от високопоставени служители в министерството на финансите, че лично Цветан Цветанов е осъществявал разплащанията.

Припомняме, вчера в писмо до лидера на БСП Сергей Станишев, „Атака" поискаха Коалиция за България да им изплати 50 000 лв. заради отцепника им Камен Петков, който заявил принадлежност към левицата.