Сделката за самолетите (изтребителите Ф-16) няма да се случи при тези финансови параметри. "България няма да купи самолети на тази цена", категорично заяви Ангел Джамбазки пред БНР.

По думите му сделката е въпрос на преговори. "Ако Американската страна продължава да не разбира, че България е сложила таван, който ние можем да си позволим, те просто не разбират начина, по който се водят преговори. Ако няма справедливо решение, няма да има сделка, преминава се към следващия кандидат в тази процедура и ако там не стане, се прави друго. Но България трябва да влага усилия в обновяването на своята отбрана", заяви евродепутатът, излъчен от ВМРО - партията, чийто лидер е военният министър Красимир Каракачанов.

Правителството е на ход и не бива да се бави за F-16, съветва АСБ

Правителството е на ход и не бива да се бави за F-16, съветва АСБ

Ценовите очаквания трябваше да бъдат реалистични още от самото начало

Припомняме, след като българска делегация замина за САЩ министър Каракачанов обясни, че България може да каже "не" на сделката. По-късно той заяви, че 1.8 млрд. лв. е само рамката на споразумението.

След това от военното министерство съобщиха, че Американският конгрес е одобрил сделката.

Относно публичния спор между лидера на партия "Атака" Волен Сидеров и евродепутата Ангел Джамбазки воден през медиите, евродепутатът обясни, че може да обясни нападките пред Софийския районен съд.

Сидеров не иска каски, а сиво вещество под каските
Обновена

Сидеров не иска каски, а сиво вещество под каските

ВМРО искали да бъдат обявени за единствената патриотична формация

"Няма да оставя нито една лъжа, нито една клевета и нито една обида без отговор, защото това не е почтено. Няма да натоварвам или превръщам ВМРО в заложник на лични битки", каза той.

Нападките на Сидеров евродепутатът от ВМРО коментира така: "Не е честно към българските граждани. Не може в Министерския съвет партия "Атака" да купува самолетите ("Атака" е подкрепила сделката в МС през министъра на икономиката Емил Караниколов), а извън МС председателят на партията да критикува тази сделка.

Отдавам го на катастрофалния резултат на тази политическа сила, каза евродепутатът. "Вероятно при тях има огорчение от това, че ВМРО има 7 пъти по-голям резултат. Може би това ги кара да говорят такива странни неща".

Юлиан Ангелов призова Сидеров да си преговори резултатите от евровота

Юлиан Ангелов призова Сидеров да си преговори резултатите от евровота

Все още не е обсъждано освобождаването на Сидеров като шеф на парламентарната група

За евроизборите Ангел Джамбазки декларира, че кампанията им е финансирана само с пари от субсидията. Той е категоричен, че трябва да бъдат намалени партийните субсидии, за да бъде възстановено чувството за справедливост на българските граждани.

Борисов предложи 1 лв. партийна субсидия
Обновена

Борисов предложи 1 лв. партийна субсидия

Лично дойде в Народното събрание, а спечелил изборите като кмет без нито един лев

Според Джамбазки предложението на премиера Борисов субсидиите на партиите да бъдат 1 лев за глас е закъсняло. По думите му в предишните два мандата на парламента на два пъти са внасяни подобни предложения за намаляване на партийната субсидия. "Те не бяха приемани конюнктурно и в разрез с очакванията на българското общество", каза той и попита защо няма наказани по случая с партийните субсидии.

Намаляват партийната субсидия, но само за тази година

Намаляват партийната субсидия, но само за тази година

Така предложената промяна в Закона за държавния бюджет не урежда трайно въпроса

"Министър Горанов трябва да издири виновните и да ги накаже задължително. Това е абсурдно. Става дума за недопустимо поведение от страна на чиновниците в държавната администрация. Добре е за политическото здраве както на министерството, така и на Министерския съвет да се вземат бързи действия", каза евродепутатът.