От Националното сдружение "Българска домашна ракия" застават зад номинацията на лидера на НФСБ Валери Симеонов за водач на листата за предстоящите евроизбори. Това обяви председателят на сдружението Андон Андонов на пресконференция в централата на НФСБ.

Припомняме, сегашната централа на НФСБ е на столичната улица "Г. Раковски" 134, където дълги години бе централата на СДС.

По думите му много са нещата, които са накарали асоциацията да застане зад лидера на НФСБ. Сред тях са успеха на оградата с Турция, както и ангажирането на Симеонов с проблемите на дребния и среден бизнес.

"Валери Симеонов е един от най-достойните хора и политици, които могат да защитават интереса на България в Брюксел. Валери Симеонов ще отстоява нашите позиции и интереси", категоричен е Андонов.

Произвеждаме 15% по-малко домашна ракия, лозови масиви пустеят

Произвеждаме 15% по-малко домашна ракия, лозови масиви пустеят

Многозина изкореняват лозята си, други ги изоставят

Другото сдружение, което също се обяви в подкрепа на Валери Симеонов за евроизборите, е Национална асоциация на Българско Черноморие (НАБЧ). По думите на председателя на сдружението Димитър Канариев, лидерът на НФСБ е единственият политик, който подкрепя малкия и среден бизнес, както малките и дребни собственици на имоти, изтъкна Канариев.

"Господин Симеонов е единственият политик, за когото можем да се сетим и посочим в борбата против двойните стандарти, спазване на законите по Черноморието и редица други. Той не се притесни да застане зад двойните стандарти и да се бори за справедливостта", посочи шефът на на НАБЧ.

Канариев цитира библейската сентенция: "по делата им ще ги познаете".

Според него, лидерът на НФСБ държи на националните ценности и на обществото.

И двете сдружения виждат във Валери Симеонов един трезвомислещ и разумен човек, който ще защити националните интереси и в борбата срещу зеления екстремизъм.

С подкрепата си за Валери Симеонов, Андонов заяви, че нито искат да направят услуга на бившия вицепремиер, нито искат да се бъркат в отношенията в малката коалиция.

"Далеч сме от това да политизират нещата, просто искаме да се спазват европейските директиви", каза още той.

Зад НФСБ застанаха Национално сдружение "Българската домашна ракия", Национална асоциация "Българско Черноморие", Национално сдружение "Защита собствениците на имоти" и Сдружение "Обединен селски район".

Припомняме, на 20 февруари евродепутатът Ангел Джамбазки покани СДС, ДБГ, Петър Москов и др. на вътрешни избори за номиниране за евроизборите.

Същият ден Волен Сидеров обяви, че не е коректно да гледаш в страни, когато си в коалиция. Междувременно стана ясно, че Симеонов води курс за самостоятелно явяване на евровота.

Ден преди това - 19 февруари, Валери Симеонов не присъстваше на коалиционния съвет. Коалиционният му партньор Красимир Каракачанов се обяви за обща листа на патриотите за евровота. Докато течеше коалиционния съвет от НФСБ издигнаха кандидатурата на Симеонов за водач на листата за евровота.

Предложението Симеонов да оглави листата на патриотите за евровота бе направено и в Бургас на 10 февруари.

Тогава - 10 февруари, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че иска трите партии в коалицията - ВМРО, НФСБ и "Атака" да се явят заедно на евроизборите.

Преди това - на 22 януари общественици издигнаха кандидатурата на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки за втори мандат в Европарламента.

Ден преди това - на 21 януари, лидерът на "Атака" Волен Сидеров отрече да води листата на Патриотите за евроизборите. Атакистите наричат "откровени лъжи" информацията, че са водени разговори за участие в евролистите.

"До момента разговори за предстоящите евроизбори не са водени в коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" и съответно въпросът за водаческото място на евролистата не е поставян", пише на социалния профил на Сидеров.

Седмици след това лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че може да се мисли за явяване с обща листа заедно с "Атака" на евровота.