"Мая Манолова е в правото си да отправи своите забележки и претенции към институциите. Хубаво е в България да свикнем да губим, защото едно от качеството на лидерите е да печелят, но и да могат да губят с достойнство".

Така лидерът на СДС Румен Христов отговори на въпрос на news.bg смята ли за основателни доводите на Мая Манолова да иска касиране на местните избори.

Христов цитира премиера Борисов, заявявайки, че "когато спечелим, броенето на гласовете е вярно, а когато загубим, то е грешно".

Манолова си сапунисва имиджа, ядосаха се ГЕРБ

Манолова си сапунисва имиджа, ядосаха се ГЕРБ

Според Цветомир Паунов с това поведение не я чака нищо добро в бъдещия й политически проект

По думите на синия лидер България е демократична държава и всеки, който е недоволен от нещо, би могъл да отправи своята жалба до специализираните институции. Според Румен Христов изборът на Йорданка Фандъкова за кмет на София за четвърти пореден мандат е очевиден и твърдението, че е избрана от ромски гласове не отговаря на истината.

Той още веднъж отчете, че приносът на СДС за местните избори в София е около 25 000 гласа в полза на управляващите. От СДС смятат, че ромските гласове не биха повлияли на крайния резултат на изборите.

"Имаме според мен легитимно избран кмет и надявам се, че тя ще бъде по-успешна от другите си мандати", категоричен беше Румен Христов.

С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

С 14 класьора доказателства Манолова пита има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

Екзитполовете били използвани за политическа пропаганда

Припомняме, че вчера, 11 ноември от БСП обявиха, че канят всички парламентарно представени партии на дискусия за промени в Изборния кодекс. 

При преброени 100% от подадените гласове за кмет на София Йорданка Фандъкова печели 209 542 гласа или 49.98% от вота, а Мая Манолова - 189 176 гласа или 45.13%.

Припомняме, че от щаба на кандидата за кмет на София Мая Манолова обявиха, че ще искат касиране на изборния резултат още в деня на вота - вечерта на балотажа. Няколко дни по-късно те заявиха, че са готови с жалбата. От БСП заявиха, че нямат законови основания да внасят иск за касиране на резултатите, тъй като Мая Манолова бе независим кандидат, подкрепен от БСП.

Партиите виждат различни проблеми в Изборния кодекс

Партиите виждат различни проблеми в Изборния кодекс

Само ГЕРБ не присъстваха на инициираната от левицата среща