Още преди няколко месеца от НФСБ заговориха, че трябва има промени в ръководството, да бъдем колективни. Това не е нещо ново. Така лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров коментира в предаването "Още от деня" решението на партията на Валери Симеонов НФСБ да свали доверието си от него.

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица "Атака" подава документи за членство

Сидеров е категоричен, че неговото единствено желание е било "Обединени патриоти" да се явят заедно на предстоящите избори за Европарламент догодина.

Моята идея не е била да се карам с Валери Симеонов, а да направим добър, успешен тандем на евроизборите, допълни Волен Сидеров.

Той обясни още, че няма да прави коалиция с Николай Бареков. Бареков влезе като евродепутат през 2014 г. заедно с Ангел Джамбазки от ВМРО. Той се обърна към мен и предложи писта към Консервативния алианс, в чието ръководство е. Покани също и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов, обясни Сидеров.

Цветанов притеснен от раздора между патриотите

Цветанов притеснен от раздора между патриотите

Коалицията обаче не се разпада

"Валери Симеонов закрива и разкрива автокефални църкви като дискотеки в Слънчев бряг - това вече е недопустимо". С тези думи Сидеров определи коментарите на вицепремиера относно конфликта между Русия и Украйна за независимостта на Украинската православна църква.

"Да всяваш разкол в църквата е типичната соросова работа. Нека да се поправи - да каже няма да правя разколи в църквата, няма да се меся... министър-председателят също му направи бележка", допълни Сидеров.