Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров определи като "игра на надмощие" и "предизборен театър" ситуацията с отнетия лиценз на "Лукойл Нефтохим" и с пристанище "Росенец."

Лицензът скоро ще бъде върнат, прогнозира атакистът при посещението си в Плевен.

"Доколкото знам, "Нефтохим" планира да излезе в планов ремонт и това отнемане на лиценза в момента е по-скоро една кампания от страна на управляващата партия, свързана с изборите и с цената на горивата,  която предизвика доста сериозни и оправдани граждански протести напоследък", обясни Волен Сидеров.

По думите му правителството не предприема решителни мерки за регулация на цените на петрола и дори няма такива намерения. "Това отнемане на лиценза по никакъв начин  не води до кореция на цените", допълни той. Според лидера на "Атака" ДКЕВР трябва да регулира цената и на петрола.

"По отношение на цените на горивата смятам, че може да има държавна политика на регулиране, в момента такава няма. Регулира се  само цената на тока, водата, газа. Защо няма регулиране на петрола, бензина, нафтата, горивата, които са енергоносители - това е въпрос, който задавам към правителството", каза той.

Сидеров беше категоричен, че още с продаването на "Нефтохим" от Иван Костов на руска фирма са били нанесени огромни щети на държавата. "Там никога не е имало контрол какво точно се продава, какво се изнася и внася и сега не виждам такива намерения в правителството", категоричен беше лидерът на партия "Атака".