Лидерът на "Атака" Волен Сидеров занапред ще присъства на заседанията в Министерски съвет и ще следи какво се случва, тъй като иска да се изгради ясен план за действие затова какво ще се върши през следващата година, а "не да изскачат на парче някакви поправчици".

Това обяви лично Волен Сидеров пред журналисти пред сградата на Министерски съвет.

"Това е, което аз ще стимулирам да става, но нямам вълшебна пръчица, така че ще видим какво ще стане", обясни Сидеров.

Така лидерът на "Атака" за пореден път всъщност критикува вицепремиера Валери Симеонов като конфликтът между двете патриотични формации започна още преди няколко месеца.

Волен Сидеров лесно замества Симеонов с друг вицепремиер
Обновена

Волен Сидеров лесно замества Симеонов с друг вицепремиер

Сидеров се здрависа с Николина Ангелкова в МС

Сидеров обясни, че всички въпроси ще ги постави в писмен вид към премиера и към Министерски съвет, като ще има и парламентарни въпроси към министри.

"Вече топката е в премиера, който трябва да направи разговор с вицепремиера Симеонов и да му обясни какви са функциите на един вицепремиер. Те не са да бъде старшина или началник на местни структури, а да координира работата между министерствата без да командва техни служители, отбеляза шефът на "Атака".

Поведението на Валери Симеонов не е правилно и трябва да му го кажем. "Не може един вицепремиер да се прави на ротен старшина", посочи лидерът на "Атака" и допълни, че като поставя този въпрос, иска да се нормализират отношенията в коалицията.

Волен Сидеров реши да "изпита" и журналистите, като обеща, че ще даде 100 лева на този, който успее да познае човека на показана от него снимка. Тъй като не получи отговор, стана ясно, че това е шефът на МВР Созопол Милен Гайдарджиев пред районното управление.

"Срещу него се боря и в момента предприемам мерки. Говорих и с вътрешния министър дали е уведомен затова, той не беше много наясно какво правят неговите регионални началници. Има също един много забавен начин - екип на телевизия "Алфа" преди два дни в кабинета на РЗИ - Бургас засича и заснема как Валери Симеонов се обажда на директора и без да каже "добър ден" му казва да се дадат протоколите за "Какао бийч", каза още той.

Сидеров ядосан на Симеонов и очаква извинение

Сидеров ядосан на Симеонов и очаква извинение

Това не е казарма. Моите коалиционни партньори трябва да разберат, че не са фелдфебели

Сидеров отбеляза, че прави изявлението пред медиите, защото се е появило твърдение, че през миналата седмица е нахлул в Министерски съвет, но за да не нахлува там и да не предизвика нервни кризи в управляващите, решил да каже няколко думи отвън.

Волен Сидеров обяви и че възнамерява да предложи анекс към договора с Република Македония, в който да се казва, че Македония трябва да се въздържа от всякакви спекулации и опити да присвоява исторически личности или събития - владетелите на първата българска империя от цар Крум до цар Владислав и всички исторически личности и събития, свързани с национално-освободителната борба.

Според него при сътрудничество между българската и македонската държава, македонската страна трябва да спре със свободни изявления, с които засяга българската история и с които се предизвиква негативен обществен отзвук.

Воеводите към Заев: Българско и македонско значат едно и също нещо

Воеводите към Заев: Българско и македонско значат едно и също нещо

ВМРО са съпричастни към Заев - бил в трудна ситуация в собствената си страна

"Добросъседските отношения са важно нещо, но Македония трябва да знае, че ние поставяме проекта и ако тя не се съгласи с него, България ще си помисли за подкрепата за ЕС. Това не е нещо вражеско, а съвсем в рамките на дипломатическите отношения", коментира Сидеров.

Той уточни, че досега не е говорил по тази тема с премиера Бойко Борисов.