Напускането на коалицията означава официално връщането на ДПС на власт. Според Обединени патриоти това не е приемливо и не е добре за държавата като цяло. Позицията изказа в студиото на БНТ депутатът от НФСБ Славчо Атанасов, който така обоснова решенията на ОП, въпреки че нееднократно са заплашвали да напуснат коалицията с ГЕРБ, да се откажат от крайно решение.

"Ако ние напуснем коалицията, на наше място ще се настани ДПС. Четири пъти така ДПС е управлявала, а дори правителството на Беров си беше изцяло на ДПС", поясни Славчо Атанасов. Той обоснова и че ДПС е крайно неприемливо като партия по самата си същност, тъй като "тя си е етническа партия". "Това не е приемливо в целия Европейски съюз."

Патриотите късат отношения с ГЕРБ?

Патриотите късат отношения с ГЕРБ?

"Ябълката на раздора" е идеята за доброволните отряди

Ябълката на раздора този път - създаване на доброволчески отряди към МВР, Славчо Атанасов обясни, като факт, че ГЕРБ винаги си оставя коридор за взаимодействие с ДПС. А основният противник на такива доброволчески отряди са именно от ДПС, които се възползват по изборите от тарторите на бандите по селата, които тормозят нашите баби и дядовци. Депутатът се позова на сводките на МВР, които ясно показвали, че тези банди са от хора от ромски произход, а "целта оправдавала средствата": ДПС компенсира непрекъснатото намаляване на броя на българските турци като електорат с насочване към ромските махали в страната.

Славчо Атанасов коментира и последните скандали със записите и снимките, разтърсили сериозно коалиционните им партньори. "Това създава неувереност в държавата. "Представете си какво щеше да стане, ако такива снимки бяха излезли на Путин, Тръмп или Макрон. То такива държави щяха да обявят военно положение. За първи път в света се случва такова нещо."

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически

Славчо Атанасов е разтревожен от лошите сигнали, които държавата изпраща към международните партньори - както от последните скандали, така и с войната между "двамата големи" - премиер и президент. "Парите искат спокойствие. Нито една сериозна международна компания не би инвестирала в такава държава с такъв образ", посочи депутатът и настоя на тази война моментално да се сложи край.

Славчо Атанасов е разтревожен изобщо от ситуацията, в която се намират двете големи партии - ГЕРБ и БСП. И двете се намират в ситуация преди разцепление и криза, а според патриота дори ситуацията в ГЕРБ е "настава време разделно". Славчо Атанасов е сигурен, че Цветан Цветанов ще създаде партия, както и че и други, освен Видин и Плевен, ще тръгнат след него.

Макар и да не е обичан в държавата, Цветанов е изключително добър организатор и той може да формира около себе си партия, е мнението на Славчо Атанасов. "Цветанов има хардуер, но няма софтуер. Той не е обичан безспорно в държавата, но е изключително добър организатор."

Разцепването на ГЕРБ обаче не е добро за държавата, според Славчо Атанасов, тъй като това се очертава да предстои и в БСП. Така изборите през пролетта на следващата година ще бъдат не само интересни, но и съдбоносни. "Не виждам в бъдеще време държавата ни да бъде управлявана само от една партия", заключи Славчо Атанасов.

Румен Радев предупреди за бъдеще с проблемни коалиции на власт

Румен Радев предупреди за бъдеще с проблемни коалиции на власт

Държавният глава не отговори дали ще наложи вето на Закона за МВР