"Демократична България" е патриотичната форма, защото иска държавата да има достойно място в Европа и света. Отдавна не сме само градска десница, а увеличаваме гласовете за нас в страната. Това заяви Стефан Тафров от Демократична България пред БНТ.

Във връзка с подкрепата кандидатура за президентските избори на Лозан Панов, Тафров оцени шансовете на настоящия председател на ВКС за президентските избори като много сериозни. Това е достойна гражданска кандидатура и е нормално ДБ да я припознае. Лозан Панов има изострено чувство за справедливост, каза Стефан Тафров.

"Господин Панов като президент ще допринесе да се възстанови чувството на справедливост и обединение в хората", категоричен бе Тафров. Той отрече някога да е давал съгласие да бъде кандидат за президент. Той смята, че кандидатът за президент трябва да бъде непартийна личност и една независима фигура. Най-важното е в момента да избягаме от концентрацията на власт, настоя Тафров.

Лозан Панов: Президентската институция трябва да има характер

Лозан Панов: Президентската институция трябва да има характер

Румен Радев е фалшив герой, кариерата на Герджиков е свързана с ДПС

ДБ не са заставали под юмрука на Румен Радев. Ние се радваме, че Румен Радев извървя своя път на еволюция, но Лозан Панов винаги е бил на този път, каза Тафров. Той е сигурен, че на балотаж ще се яви Лозан Панов, като ДБ ще гласуват категорично за него.

Според него, за да може да бъде съставено правителство, ДБ трябва да получи вота на избирателите и да получи мандат за съставяне на правителство. ДБ има коалиционна култура, ясното разбиране и познания за демократичните процедури в един парламент. ИТН нямат коалиционната култура, изтъкна Тафров.

ДБ и официално видя в Лозан Панов своя автентичен кандидат

ДБ и официално видя в Лозан Панов своя автентичен кандидат

Очакват последователна политика по разграждане на корупционния модел

ДБ по време на предизборната си кампания винаги печели и хората гласуват за формацията на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Така Стефан Тафров отклони въпросите дали "Продължаваме промяната" може да открадне електорат от градската десница. Това, което дава сила на ДБ, е, че са предвидима политическа сила и се борят да наложат определен дневен ред на политиката. Избирателите осъзнават, че ДБ наложили в дневния ред на политиката промяната в съдебната реформа.

ДБ не се ограничава само в съдебната реформа, но и в модернизацията и дигитализацията на страната.

Христо Иванов: Преговаряме с „Промяната продължава“ след изборите

Христо Иванов: Преговаряме с „Промяната продължава“ след изборите

Ние се отнасяме изключително позитивно към тях, водим диалог и ще продължим да го водим

Стефан Тафров уточни, че вероятно отново ще бъде водач на листата на ДБ в Русе.

ДБ в мое лице в изминалия парламент излезе с декларация, в която застана зад построяването на магистрала Русе - Велико Търново, а това е един от най-опасните пътища в България, доволен е Тафров.

Според него нуждите на хората са истинската политика.