Страховете на хората се използват за бъдещи електорални пресмятания. Това заяви пред БиТиВи лидерът на "Български възход" Стефан Янев по отношение даването на военна помощ за Украйна.

Геостратегическият избор на страната ни не трябва да бъде поставян под въпрос, по думите му. България застава на страната на жертвата в този конфликт, подчерта Янев. Давайки оръжия на Украйна няма да се въвлечем във война, по мнението му.

Възможно е правителство от експерти, но то трябва да има връзка с механизъм за политическа подкрепа, смята Янев. За него е важно да се знае кой носи отговорността.

Николай Габровски ангажирал вече надпартийни личности

Николай Габровски ангажирал вече надпартийни личности

Габровски и Янев намериха редица пресечни точки

Все още има въпроси за изясняване преди БВ да реши дали ще подкрепи Николай Габровски. ПГ на "Български възход" няма да играе с кворума при гласуване на кабинета Габровски, стана ясно от думите на Стефан Янев.

Той не е разговарял с Румен Радев третият мандат да отиде при БВ. Нямам амбиция за изпълнителната власт, подчерта лидерът на "Български възход" като поясни, че не е важно кой е в изпълнителната власт, а да има такава.

Политолози: Шансът за кабинет е в трети мандат на Стефан Янев

Политолози: Шансът за кабинет е в трети мандат на Стефан Янев

Нужна е обаче промяна в настроението на партиите