Време е за хляб, не за зрелища. С това послание излезе от срещата при президента лидерът на "Български възход" Стефан Янев. Българските граждани очакват да предоставим хляб, а не зрелища, категоричен бе лидерът на БВ. По мнението му българската политическа класа е узряла за този диалог. Винаги има време да предоставим още зрелища, сега на дневен ред е хлябът, убеден в народният представител.

Той изрази надежда да продължи диалогът между партиите, така че да се търси възможност за съставяне на правителство.

Времето до връчването на мандатите е било необходимо и не е загубено, според него. Именно това време можело да създаде условия за раждане на коалиция. За да се създаде управление първо трябвало да има програма с приоритети - инфлацията, цената на живота, предсказуемост на ежедневието.

Третият мандат на масата на преговорите след Нова година

Третият мандат на масата на преговорите след Нова година

Аз избори през януари и февруари няма да правя

Отворени сме за диалог, изтъкна Янев. Той е готов и на лидерска среща, и на разговори на експертно ниво. Според него се преекспонира темата за третия мандат. Ако той бъде даден на БВ, разговорите започват с ДБ като най-малката парламентарна група. Но ще водим диалог с всички, увери Стефан Янев.

БВ има една червена линия - българският национален интерес. В условията на война, на противопоставяне и разместване на геополитическите пластове, ако ние като политическа класа се занимаваме с дребнотемия, не заровим томахавките, не намерим начин за диалог и да видим какво е водещо за българските граждани, значи не оценяваме смислено ситуацията, изтъкна лидерът на БВ.

Стефан Янев успокоява Радев - диалогът може да роди кабинет

Стефан Янев успокоява Радев - диалогът може да роди кабинет

Предсрочните избори ще решат вътрешнопартийни проблеми