Предоставих достатъчно време на парламентарно представените партии да излязат от конфронтационната реторика. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с "Български възход".

Парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс, недоволен е той, като сподели, че едва ли това е най-важното за обществото.

Президентът припомни, че хората на Стефан Янев са заявили, че ще разговарят с всички.

Стефан Янев: Време е за хляб, има време за зрелища

Стефан Янев: Време е за хляб, има време за зрелища

Янев е готов и на лидерска среща, и на разговори на експертно ниво

Лидерът на БВ Стефан Янев изрази задоволство, че разговорите в президентската администрация са започнали за приоритетите на хората. Нашето поведение е устойчиво, не тръгнахме да търсим конфронтация, зададохме тон на диалог и сътрудничество, отчете Стефан Янев, като посочи, че проблемите са много.

Според него трябва да се състави мнозинство, което да излъчи правителство. Предсрочни избори щели да решат вътрешнопартийни проблеми, но не и проблемите на хората, смята Янев. 

Той смята, че условия за диалог има, а и смята, че има надежда този диалог да даде резултат.

Янев с план, ако получи третия мандат

Янев с план, ако получи третия мандат

Той не изключва революция

Има важни въпроси, които са свързани с бъдещето на България, изтъкна Стефан Янев. За него основни приоритети са членството в Шенген и Еврозоната.

Дебатът за Изборния кодекс не е от необходимост за "Български възход". Ако има кабинет, ще има време за изборни промени и за други важни теми. За нас не е важно кой ще е водещ в управлението, изтъкна той.

Третият мандат е антикризисен и той ще изисква диалог, по думите му.

Стефан Янев каза, че дори и да се състави експертно правителство с третия мандат, то ще трябва да бъде подкрепено от партиите. Той обаче иска ясно разписано коалиционно споразумение и разписани приоритети. Всяка партия щяла да прецени с какви експерти ще участва. За него не е важно дали ще участват хора от партийните ръководства. Контактна група от всяка партия ще изготви приоритетите.

Янев: Хартията измества важните проблеми на обществото

Янев: Хартията измества важните проблеми на обществото

"Български възход" настояват да бъде приложен новоразработен регламент на ЕС за компенсация на бизнеса и гражданите