Председателят на партията си избира екипа, с който да работи и Корнелия Нинова използва това право. Това заяви социалистът Георги Свиленски пред bTV по повод отстраняването на Валери Жаблянов от Изпълнителното бюро на БСП на вчерашния пленум. За сметка на това ИБ се сдоби със седем нови членове, сред които е и самият Свиленски.

Според него кадровите промени в управлението на партията в Изпълнителното бюро са били необходими заради предстоящите местни избори.

Това не е награда, а отговорност, заяви Свиленски по повод изборът му за член на Изпълнителното бюро на БСП.

Валери Жаблянов оспорва мотивите за изключването си от ИБ на БСП
Обновена

Валери Жаблянов оспорва мотивите за изключването си от ИБ на БСП

Той не коментира отсъствие от заседание на ПАСЕ

Припомняме, след резултатите на партията на европейските избори той подаде оставка като председател на предизборния щаб. По негови думи това било акт на отговорност, когато не си изпълнил поетите ангажименти.

Свиленски обясни, че Валери Жаблянов е бил отстранен заради липсата на екипност. Друг мотив била недобрата работа на Комисията за програмно развитие на партията, а третата причина била свързана с неговото отсъствието от заседанието на ПАСЕ.

Той заяви, че на пленума са били отхвърлени спекулациите, че липсват финанси от касата на БСП.

"Няма никакви проблеми. Касата не е пълна и не трябва да е. Със субсидията си БСП изпълнява определена дейност", посочи Свиленски.

Кирил Добрев оглавява Националния предизборен щаб на БСП
Обновена

Кирил Добрев оглавява Националния предизборен щаб на БСП

Той бе предложен от Корнелия Нинова