Димитър Главчев ще се справи със задачата да е служебен премиер. Господин Главчев ще запази част от хората от сегашното правителство. Това мнение изрази журналистът Емилия Милчева пред bTV.

Тя обясни, че още от самото начало Димитър Главчев обещал на президента Румен Радев да не го посрами. 

Милчева очаква например Калин Стоянов да е служебен вътрешен министър и да подготви предсрочните парламентарни избори. Тя не знае доколко обаче експертите в кабинета на Главчев ще са далеч от ГЕРБ.

Николай Денков очаква от Главчев честни избори

Николай Денков очаква от Главчев честни избори

Това ще зависи и от състава на Министерският съвет

Тя очаква да види кой ще е служебният министър на финансите в правителството на Главчев. Милчева очаква да се намери независим финансист, който да продължи пътя по приемането на България в Еврозоната.

Политическият анализатор Георги Харизанов посочи, че служебният кабинет на Димитър Главчев трябва да е тих и експертен.

Иначе той силно се съмнява, че Бойко Борисов се страхува от "Продължаваме промяната". Господин Главчев има шанс да покаже как ще изглежда едно служебно правителство, чиято цел е да организира предсрочните парламентарни избори и да отиде да си почива, каза Харизанов.

Той смята, че изборите 2 в 1 - предсрочни парламентарни избори заедно с европейските избори - ще са добре и за самите кандидати за евродепутати, които щели да получат повече гласове.

ИТН вижда в лицето на Главчев служебен премиер на сглобката

ИТН вижда в лицето на Главчев служебен премиер на сглобката

Конституцията била променена по желание на Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев